Srpska lista o odluci za eksproprijaciju: Međunarodna zajednica najhitnije da reaguje, Kurti želi da izazove sukobe i haos

Srpska lista pozvala je međunarodne predstavnike da najhitnije reaguju na najnoviji nacrt odluke kosovske vlade o eksproprijaciji zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok. ...
Image

„Iako je čitava javnost imala prilike da čuje jasne stavove vlasnika nepokretnosti da ne žele da im bilo ko otima zemlju i na njoj gradi ilegalne parapolicijske baze, kao i stavove pravnika, predstavnika nevladinog sektora i političkih predstavnika srpskog naroda koji se protive ovoj antisrpskoj odluci, Kurtijev režim ohrabren od nekih delova međunarodne zajednice nastavlja realizaciju svojih planova za proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta“ – navode. 

Iz Srpske liste navode da kosovski premijer Aljbin Kurti na ovaj način želi da izazove „sukobe i haos“ na severu Kosova, te da mu je to „očigledna namera“:

„Nakon što se javno pohvalio da je njegova želja da za rešavanje problema na severu Kosova i Metohije iskoristi hrvatska iskustva, aludiraju na etničko čišćenje sprovedeno u toj zemlji u akcijama Bljesak i Oluja“. 

„Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Kurti tek tako otima njihovu dedovinu, i boriće se svim demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima protiv ove antisrpske odluke kojom se otimaju hektari srpske zemlje“ – zaključuju iz Srpske liste.

Pročitajte još:

Kancelarija za KiM: Kurti nastavlja sa otimanjem srpske zemlje na severu Kosova, Srbi će se suprotstaviti“

Vlada u Prištini usvojila Nacrt preliminarne odluke o eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću i Zubinom Potoku


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.