Srpska lista o sankcijama Velike Britanije: Klevetnički potezi osvedočenih neprijatelja srpskog naroda

Srpska lista osudila je danas odluku Velike Britanije da uvede sankcije potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, nazivajući je "klevetničkim potezom osvedočenih neprijatelja srpskog ...
Image

Saopštenje Srpske liste prenosimo u celosti:

“Najoštrije osuđujemo klevetničke poteze koju realizuju osvedočeni neprijatelji srpskog naroda stavljanjem na nekakve crne liste potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i ostale Srbe koji su dokazane patriote i nosioci otpora okupaciji severa Кosova i Metohije od strane Aljbina Кurtija.

Paralelno sa sprovođenjem institucionalnog nasilja i represije od strane do zuba naoružanih specijalaca prema Srbima južno i severno od Ibra, osvedočeni srbomrsci su aktivirali svoje agenture sa ciljem slamanja otpora srpskog naroda kroz etiketiranje slobodomislećih Srba koji ne pristaju na predaju i povlačenje pred naletima hordi iz Prištine.

Svim Srbima na Кosovu i Metohiji, ali i širom Srbije je jasna matrica po kojoj u trenutku kada Priština maltretira srpski narod, svako ko podigne glas u nameri sa brani prava i slobodu našeg naroda bude prokazan kao kriminalac, zločinac itd.

Nema te liste crne, crvene ili neke druge boje koja može da umanji poštovanje koje među Srbima na Кosovu i Metohiji, ima potpredsednik naše strane gospodin Milan Radoičić.

Šta više, ovi providni potezi i etiketiranje bez ijednog dokaza protiv njega, a koji idu u korist Aljbinu Кurtiju da sever predstavi kao leglo kriminala, pokazuju svu nervozu onih koji više od dve decenije žele da Srbe vide na kolenima, asimilirane ili proterane sa svojih ognjišta.

Da nije žalosno, bilo bi smešno da se u trenutku kada se nad našom decom vitla dugim cevima albanskih specijalaca, Britanci sete da mogu da pomognu svom čedu u Prištini tako što će nastojati da kaljaju obraz časnih Srba, ali nikada se neće setiti da osude maltretiranje Srba u Velikoj Hoči, Leposaviću, Кosovskoj Mitrovici, Štrpcu ili mnogim drugim mestima širom Кosova i Metohije. 

Poštovana gospodo, razumeli smo poruku, naš odgovor ostaje isti: Nema predaje, jer odavde nema nazad”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Velika Britanija objavila je danas sankcije za 30 entiteteta i pojedinaca iz 11 zemalja za koje se smatra da „guše osnovne slobode u svetu“ a među osobama na spisku sankcija zbog korupcije su Zvonko Veselinović i Milan Radoičić sa Kosova, kao i Slobodan Tešić iz Srbije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.