Srpska lista osudila hapšenje Slađana Trajkovića

Srpska lista je osudila jučerašnje hapšenje bivšeg pripadnika Kosovske policije, Slađana Trajkovića, koji je optužen za navodni ratni zločin.
Image

Iz Srpske liste poručuju da se radi o “nastavku represije diktatorskog i antisrpskog režima kosovskog premijera Aljbina Kurtija”.

„Očigledna namera da se još jedan Srbin otme od svojih najbližih, a srpski narod zastraši kroz institucionalno nasilje, ogleda se u činjenici da je Slađan Trajković više od osam godina bio pripadnik Kosovske policije koji na severu živi duže od 20 godina. Neko se tek sad setio, kada je napustio Kosovsku policiju, da ga optuži za ratni zločin“, naveli su u saopštenju.

Tvrde da “ovo neosnovano hapšenje predstavlja još jedan korak ka destabilizaciji prilika”, te da je to “deo plana Aljbina Kurtija da nastavi sa represijom i progonom Srba sa svojih ognjišta”.

Naglasili su da “međunarodna zajednica ćuteći posmatra kontinuiranu diskriminaciju srpskog naroda i gaženje osnovnih ljudskih prava” i poručili da “Srbe to neće pokolebati da prestanu da se bore za svoja prava”.

ČITAJTE I OVO:

Sever Kosova: Srbi šesti dan na barikadama

Srbi na severu Kosova peti dan na barikadama

Sever Kosova: Srbi i dalje na barikadama, noćas jaka detonacija u severnom delu Mitrovice

Blokade puteva na severu Kosova i dalje traju

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.