Srpska lista osudila pokušaj ubistva M. J. kod Bistričkog mosta

Iz Srpske liste najoštrije osuđuju pokušaj ubistva Srbina M. J. na Bistričkom mostu, od strane, tvrde, specijalaca. Zahtevaju i najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica, koje su, ...
Image

Srbin M. J. iz Zvečana ranjen je sinoć hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica. On je nešto posle 22.00 sata primljen u KBC Kosovska Mitrovica sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Nije životno ugrožen.

Iz Kosovske policije saopšteno je da su sinoć pre ponoći dobili informaciju da je na Bistričkom mostu jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja u grudi. U saopštenju se tvrdi da pripadnici policije nisu učestvovali u toj pucnjavi.

Iz Kosovske policije saopštavaju ovog jutra da se u bolnici u severnom delu Mitrovice nalazi muškarac usled ranjavanja iz vatrenog oružja od strane, tvrde, nepoznate osobe, te da je slučaj kvalifikovan kao “pokušaj ubistva”.

Ranjeni M. J. međutim, danas je izjavio da se na mestu na kom je ranjen nalaze jedino pripadnici kosovskih specijalaca. Rekao je da se sve dogodilo kada se iz Leposavića vraćao kući, preneo je RTS.

“Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici, gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i osetio bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne verujem da ima bilo koga drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred, iskreno i nije mi bilo svejedno, uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gde su kola, ko me je doveo – pojma nemam”, rekao je Jovanović.

Iz Srpske liste najoštrije osuđuju, kako ocenjuju, pokušaj ubistva M. J. od strane, tvrde, specijalaca.

“Ovaj zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca je postao simbol represije režima Aljbina Кurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina. Dodatan bes građana izaziva saznanje da se odgovorni za napade na Srbe kriju od strane najviših predstavnika vlasti u Prištini i nadležnog ministra Svečle, koji očigledno podržava protivzakonito delovanje ovih jedinica”, navodi se u saopštenju.

Pozvali su međunarodne predstavnike da najhitnije osude delovanje, kako kažu, “parapolicijskih jedinica”, koje, dodaju “sprovode represiju nad običnim građanima”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.