Srpska lista: Puna podrška Vučiću

"Samozvani predstavnici Srba"; "jahači apokalipse", "bivši gospodar života i smrti"; "šaka umišljenih lidera" - ovako je Srpska lista ...
Image

„Srpska lista, i preko 90% Srba koji glasaju za nas, pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi borbu za mir i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i dalje jačanje Srbije na ekonomskom, međunarodnom, političkom, vojnom i svakom drugom smislu ne osvrćući se na laži i uvrede samozvanih lidera, umišljenih političara, kvazi patriota i dokazanih muljatora koje podržava kvazi opozicija u Beogradu“ – navodi se u saopštenju. 

Srpska lista oglasila se uoči završetka protesta „Stop Vučićevoj izdaji Kosmeta“, a pred – u pojedinim medijima najavljeno – obraćanje javnosti srpskog predsednika Aleksandra Vučića. 

Navode da je na protestu bilo „14 samozvanih predstavnika Srba“, odnosno – „u istom broju koliko ih je bilo u Kosovskoj Mitrovici“, koji mogu da predstavljaju „jedino sebe“.

„Nikada neće moći da predstavljaju srpski narod sa ovih prostora koji sa gnušanjem odbacuje njihove stavove i izrečene laži“ – ocenjuju iz Srpske liste. 

Među učesnicima protesta na kojem su iznesena četiri zahteva, bili su i član Predsedništva pokreta Otadžbina Marko Jakšić i poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Nebojša Jović.

Srpska lista imala je poruku i za njih:

„Ni Nebojša Jović ni Marko Jakšić, niti ijedan od ovih jahača Apokalipse nemaju podršku ni članova svojih porodica da govore u njihova imena, a kamo li u ime Srba sa Kosova i Metohije. Postavlja se pitanje zašto Marko Jakšić, bivši gospodar života i smrti na Kosovu i Metohiji, u čije vreme strahovlade je postavljena granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, proterivan srpski narod u Martovskom pogromu 2004. godine i jednostrano proglašena nezavisnist Kosova nije ništa uradio da to spreči. Zašto nije svojim šefovima rekao da ne idu u Rumuniju dok se otima srpska teritorija, progoni srpski narod i zatire naše postojanje već je na sve to ćutao čuvajući svoju fotelju i privilegije“.

Na kraju zaključuju da „šaka umišljenih lidera“ i „bivših političara“ ne može ni danas, ni u buduće predstavljati glas srpskog naroda, jer su – dodaju iz Srpske liste – „rezultati na izborima njihovih stranaka na Kosovu i Metohiji na nivou statističke greške“. 

„Oni i njihovi mentori su odavno od građana politički precrtani i poslati u političku istoriju“ – zaključuju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.