Srpska lista: Radoičić se pridružio protestima, bio sa građanima i našim rukovodstvom

Koliki autoritet Milan Radoičić ima među Srbima "najbolje se videlo u nedelju" kada im se "pridružio na protestima" i "bio sa građanima i rukovodstvom Srpske liste sve vreme, ...
Image

Saopštenje je usledilo posle intervjua kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlje. 

Srpska lista je „potpuno politički obezvređena“, ako je ona „aktivan deo ovih kriminalnih organizacija na Severu, oni su nužno deo i kriminalnih grupa“, „Radoičić nije na Severu“ – naveo je Svećlja između ostalog. 

U nastavku prenosimo saopštenje Srpske liste. 

„Poslednja izjava ministra kosovske policije Dželala Svečle najbolje oslikava antisrpski stav vlasti u Prištini predvođeni Aljbinom Kurtijem, koji nije zainteresovan za mir, već pošto-poto želi da izazove sukobe koji mogu imati nesagledive posledice po sve, i za Srbe ali i za Albance.

U izjavi koju je dao, Svečla gomilom laži o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću i uopšte Srpskoj listi, želi da ubedi i ohrabri sebe samog jer se uplašio srpske sloge i autoriteta potpredsednika Radoičića, ne shvatajući da što ga više napada to je podrška koju gospodim Radoičić ima među Srbima veća.

Zato ministar policije ne sme da prizna da su Srbi na  severu složniji nego ikad, ne sme da prizna da su Srbi odlučni da opstanu i ostanu bez obzira na njegove pretnje, da veruju rukovodstvu Srpske liste, da su u nedelju pokazali da se ne plaše njegovih pretnji, i ono što je najvažnije, ne sme da prizna da je svestan koliki autoritet gospodin Radoičić ima među Srbima, što se najbolje videlo u nedelju kada im se gospodin Radoičić pridružio na protestima, i bio sa građanima i rukovodstvom Srpske liste svo vreme, na opšte oduševljenje svih prisutnih koji su se tada osetili sigurnije i zaštićeno, jer je, kao i uvek kada je teško bio sa njima, vodeći računa o bezbednosti i sigurnosti svakog čoveka i svake porodice na severu.

Nadao se Svečla da će lažnim optužnicama onemogućiti potpredsednika Radoičića da bude sa svojom narodom, ali se grdno prevario.

Ministar Svečla je hrabar samo kada pošalje druge da izazivaju incidente na Severu i maltretiraju goloruk narod, stare, žene i decu, dok on sedi u svojoj fotelji u Prištini, dok za razliku od njega rukovodstvo Srpske liste deli sudbinu svog naroda svakoga dana, pa i na barikadama ulažući napore da se sačuva mir, i za Srbe i za Albance.

Jedino tačno što je rekao u svojoj izjave uplašeni ministar Svečla je da Srpska lista ne sarađuje sa Vladom Aljbina Kurtija, jer ona radi protiv interesa srpskog naroda, kao i da je naš politički cilj obaranje sa vlasti Aljbina Kurtija, što je u interesu svih koji žele da žive u miru na ovim prostorima“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.