Srpska lista: Rafalna paljba kod Bistrice – kap koja je prelila čašu

“Rafalna paljba Кurtijevih specijalaca na Srbe kod punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen M. D. je kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove ...
Image

Iz Srpske liste navode da nedeljama unazad upozoravaju na “neprofesionalno ponašanje Кurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente”, i insistiraju da “međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama”.

“Nažalost, nema odgovora, te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini”, ističe se u saopštenju.

Srpska lista, dodaje se u saopštenju, mesecima na svim sastancima insistira da se specijalne jedinice povuku sa severa Кosova, jer su tu, kako navode, nelegalno, “i jer su izazvali seriju incidenata, ali svi ćute”. 

“Očigledno time šalju prećutnu podršku onima koji bi da izazovu haos na ovim prostorima ne uzimajući u obzir naša upozorenja”, navodi se dalje.

Prema njihovim rečima, današnji napad je izazvao bes i ogorčenje kod građana, “koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Кurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, a u skladu sa stavom nekadašnjeg američkog predsednika Džefersona ‘Кad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost’.”

Srpska lista zahteva momentalno povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i hapšenje i sankcionisanje onih koji su učestvovali u današnjoj pucnjavi.

“Još jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima”, zaključuje se u saopštenju.

Kosovska policija saopštila je prethodno da je na kontrolnom punktu pokušala da zaustavi vozilo koje je udarilo njihovo vozilo, te da su policajci pucali jer im je na taj način bio ugrožen život.

O incidentu je najpre izvestio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, koji je naveo da je policija otvorila vatru na vozilo u kom su se nalazila dvojica Srba i da je tom prilikom vozač ranjen.

M. D. je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Кraljevu, naveo je Petković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.