„Nezakonita presuda i politički progon, Todosijević osuđen zbog izgovorene reči“

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan i članu predsedništva Srpske liste, Ivanu Todosijeviću, stigao je poziv da se 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske ...
Image

U Srpskoj listi tvrde da je “posle više decenija i na tlu Evrope, srpski domaćin i dokazani rodoljub Ivan Todosijević – prvi čovek koji je osuđen za verbalni delikt, pred očima čitave međunarodne zajednice”.

„Ova presuda je kruna srbofobije režima Aljbina Kurtija, koji na sve načine nastoji da proganjanjem časnih srpskih domaćina pošalje poruku našem narodu da za njega nema mesta na Kosovu i Metohiji“, poručili su iz Srpske liste.

Istakli su da je reč o političkom progonu jer je “Todosijević za izrečenu kaznu saznao iz medija, pre nego što mu je presuda dostavljena”.

Naveli su da je Todosijeviću pre uručenja presude stigao poziv za izdržavanje kazne.

Naglasili su da je “suđenje sprovedeno protivno sporazumu iz Brisela, koji garantuje da će slučajeve protiv Srba voditi sudsko veće sačinjeno od dvojice srpskih i jednog albanskog sudije”.

Dodali su da je “iskazana jasna namera Prištine da se Todosijević osudi bez obzira na dokaze, jer je kriv samo zato što je po nacionalnosti Srbin”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.