Srpska lista: Režim Aljbina Kurtija otima srpsku zemlju

Srpska lista saopštila je danas, povodom odluke Vlade Kosova da nastavi sa eksproprijacijom na severu Kosova, da se radi o antisrpskoj odluci i da se plan za progon Srba mora zaustaviti.
Image

“Današnja odluka režima Aljbina Кurtija nije eksproprijacija, već klasična otimačina srpske zemlje u opštinama Leposavić i Zubin Potok i deo je sistematskog terorisanja srpskog naroda na Кosovu i Metohiji i otkriva jasnu nameru da se kroz institucionalno nasilje i represiju Кosovo i Metohija etnički očiste od Srba”, saopštila je Srpska lista. 

Očekujemo da međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno osudi donošenje ove odluke tj otimanje zemlje od srpskih domaćina i zahteva povraćaj u pređašnje stanje te uklanjanje nelegalnih baza sa monoetničkim parapolicijskim jedinicama, navode iz ove stranke.

Ova antisrpska odluka i plan za progon Srba se moraju zaustaviti, navode iz Srpske liste.

“U 21. veku kada se pitanje privatne imovine štiti i posebno tretira na Кosovu i Metohiji pravo slobodnog uživanja imovine za Srbe ne postoji. Simultanim antisrpskim odlukama Кurti svakoga dana čini život našem narodu težim i odgovornost je na međunarodnim predstavnicima da takvo delovanje osude i spreče ili će biti podjednako odgovorni jer svojim nečinjenjem biće saučesnici u Кurtijevim nedelima”, poručuju iz Srpske liste.

Podsetimo, Vlada u Prištini donela je danas konačnu odluku o eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću i Zubinom Potoku, pravdajući je javnim interesom, a na osnovu pravosnažnih sudskih presuda.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.