Srpska lista: Severna brigada virtuelna organizacija u Kurtijevoj glavi, a Civilna zaštita godinama unazad integrisana u kosovske institucije

Reagovala Srpska lista
Image
Foto: Kontakt Plus

“Odlukom režima Aljbina Кurtija da nepostojeće organizacije Civilna zaštita i Severna brigada proglasi terorističkim su deo plana Кurtijevog režima da stvaranjem izmišljenog, virtuelnog neprijatelja opravda nastavak političkog terora koji sa svojim specijalcima sprovodi na severu Кosova i Metohije kroz neosnovana hapšenja nevinih Srba, maltretiranje i zastrašivanje građana”, reakcija je Srpske liste nakon što je kosovska vlada „Civilnu zaštitu“ i „Severnu brigadu“ juče proglasila „terorističkim organizacijama“.

Da nije opasna, ova aktivnost Aljbina Кurtija, Dželjala Svečlje i ostalih prištinskih ministara bila bi smešna, ocenjuju iz Srpske liste.

“Ipak, planovi koji proističu iz ove odluke ukazuju da Кurti umesto deeskalacije na poziv čitave međunarodne zajednice i čitavog srpskog naroda planira dalju eskalaciju, represiju i učvršćivanje parapolicijske, okupacione vlasti na severu Кosova i Metohije”, navodi se dalje.

Iz Srpske liste podsećaju građane da je “Severna brigada virtuelna organizacija koja postoji u Кurtijevoj glavi, a Civilna zaštita godinama unazad integrisana sa svojim nekadašnjim radnicima u kosovske institucije, od kojih ti radnici i danas primaju platu”.

Ujedno podsećaju sve da ova jučerašnja odluka dolazi “nakon predstave koju je očigledno pripremio Кurtijev režim, kada je pronađeno fantomsko vozilo sa nekakavim oružjem, koje je pre moglo stati u kamion nego u putničko vozilo, ali i “nakon bačene nekakve zapaljive naprave kod zgrade opštine Severna Mitrovica”.

“U oba slučaja lice mesta se nalazi u parametru koji nedeljama unazad kontrolišu Кurtijevi specijalci, njihove kamere i dronovi te ostala oprema za nadzor”, dodaje se u saopštenju.

“Кurti je uspostavio jedinstven sistem koji je ništa drugo do lov na veštice u 21. veku, po kome se nepostojeće organizacije, koje nisu javno nikada viđene, niti preuzele odgovornost za teroristički napad, proglašavaju terorističkim organizacijama.”

Podsećaju i da je u toku miran demokratski protest građana, te da se na severu nije dogodio nijedan napad koji bi iko ozbiljan i normalan mogao nazvati terorističkim.

“Mada, posle upotrebe termina “fašistička milicija” za Srbe na severu, nas više ništa od Кurtijvog režima ne može iznenaditi”, kažu u Srpskoj listi.

Pozvali su KFOR i EULEX da najhitnije razmeste svoje snage na svim neuralgičnim tačkama na severu.

“Imajući navedeno u vidu, a u želji da sprečimo da Кurtijev režim inscenira neke nove provokacije i za to optuži Srbe ili neku novu virtuelnu organizaciju, te time sebi da alibi za progon i zastrašivanje Srba, zahtevamo od Кfora i Euleksa da najhitnije razmesti svoje snage na svim neuralgičnim tačkama na severu Кosova i Metohije i preventivnom delovanjem spreče da Кurti ostvari svoj pakleni plan i ugrozi mir na ovim prostorima”, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.