„Na protestu u Mitrovici govorili protiv svoje države, umesto da pokažu jedinstvo kao u Štrpcu“

Današnji protest građana u Kosovskoj Mitrovici, obeležile su između ostalog, poruke da su “barikade uklonjene iako nijedan zahtev Srba nije ispunjen”, da “KFOR i EULEX treba ...
Image

U Srpskoj listi kažu da je “više hiljada Srba u Štrpcu danas jasno poručilo dosta represivnom, diktatorskom režimu Aljbina Kurtija i pružilo podršku povređenim mladićima iz Gotovuše i Klokota, kao i našoj nepravedno uhapšenoj braći”.

Srpska lista tvrdi da “sa Kosova i Metohije, drugog dana Božića nije otišla slika jedinstva, kakvo je pokazano u Štrpcu”.

“Političke secikese i cirkuzanti iz opozicionih stranaka – Dveri Boška Obradovića, Narodne stranke Vuka Jeremića i kvazi patriotskih organizacija, sakupili su 43 svoja poslušnika da pljuju sopstvenu državu, predsednika Srbije, predstavnike Srpske liste, pa čak i da prozivaju patrijarha SPC”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista navodi i da organizatori današnjeg skupa u Mitrovici “po nalogu Aljbina Kurtija napadaju njihove predstavnike za koje glasa 95% Srba, koji su danas bili sa svojim narodom u Štrpcu”, dok kosovski premijer “sastavlja listu za hapšenje i odstrel čelnika SL, preti im zatvorom i progonom”.

“Ovi cirkuzanti nemaju hrabrost da kažu reč protiv Kurtija, niti su smeli da podrže srpski narod na barikadama, niti da budu zajedno sa porodicama povređenih u Štrpcu, već žele da sebi prigrabe nekakve pozicije kod Kurtija, sledeći Radu Trajković i Nenada Rašića”, poruka je Srpske liste.

Izveštaje sa protesta u Kosovskoj Mitrovici i Štrpcu, pronađite ispod:

Protest u Mitrovici: KFOR i EULEX da rade svoj posao, Beograd da stopira pregovore dok se ne oslobode uhapšeni Srbi

Protest Srba u Štrpcu: Želimo mir, bezbednost, sigurnost


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.