Srpska lista traži hitan sastanak sa Vučićem

Povodom najave kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, da rok za preregistraciju vozila neće biti produžen, predstavnici Srpske liste zatražili su danas hitan sastanak sa predsednikom ...
Image

„Najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost, te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koji imaju za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora“, navodi se u saopštenju iz Srpske liste.

U saopštenju se naglašava „da poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova“.

„Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama“, poručili su iz Srpske liste.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, izjavio je juče da rok za preregistraciju neće biti produžen, te podsetio na to da je kosovska vlada već jednom odložila primenu odluke o preregistraciji vozila.

Ujedno je poručio da se kampanja u vezi sa preregistracijom nastavlja, ali i da istu otežavaju „negativna kampanja i krivična dela nasilja poreklom iz Beograda“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.