Srpska lista: Ukidanje dinara na KiM bi izazvalo etničko čišćenja Srba i nealbanaca

Saopštenjem reagovala Srpska lista
Image
Foto: Kontakt Plus

„Odluka režima Aljbina Кurtija da od 1. februara ukine upotrebu srpskog dinara na Кosovu i Metohiji je u stvari odluka da se Srbi proteraju sa ovih prostora bez upotrebe oružja“, saopšteno je iz Srpske liste.

Iz Srpske liste ukazuju da desetine hiljada Srba živi i opstaje na Кosovu i da sve srpske institucije funkcionišu zahvaljujući finansijskim davanjima Srbije.

„Može se zamisliti šta bi se desilo sa našim narodom ako bi se dinar ukinuo. Dakle, Кurti bi da ukine život Srba na Кosovu i Metohiji“, kaže se u saopštenju.

Primena ove odluke, ocenjuju u Srpskoj listi, bi izazvala „klasično etničko čišćenja Srba i nealbanaca sa ovih prostora“.

„Ovo mora biti alarm međunarodnim predstavnicima da najhitnije reaguju i zaustave Кurtijevo ludilo pre nego bude prekasno. Nije vreme za anemične poruke koje se u Prištini shvataju kao saglasnost, već za odlučnu reakciju koja će zaštiti srpski narod od ovog zuluma.

Centralna banka Kosova je krajem decembra usvojila uredbu kojom se reguliše korišćenje valuta, odnosno, da je evro jedina valuta na Kosovu.

CBK usvojio uredbu o regulisanju prometa drugih valuta na Kosovu, ništa bez licence CBK


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.