Srpska lista: „Upad policije ima za cilj zastrašivanje Goranaca“

Srpska lista saopštila je danas da je "upad u kancelarije opštine Gora izvršen po direktnom nalogu Aljbina Кurtija i sa ciljem zastrašivanja nealbanaca, a pre svega Goranaca".
Image
Foto: Kontakt Plus

Blokiranje čitavog sela u kome u miru žive Goranci uz demonstraciju sile izazvao je uznemiranje naše braće iz goranskog naroda u Dragašu ali i uznemirenje svih Goranaca ma gde da oni žive, navodi Srpska lista u saopštenju.

Dodaju da je akcija „poslužila Кurtijevim posilnima Svečlji i Кrasnićiju da se iživljavaju nad mirnim i poštenim građanima iz Gore“.

Etničko čišćenje svih koji vole državu Srbiju je plan režima u Prištini i način na koji oni doživljavaju multietničnost na ovim prostorima, ocenjuju iz Srpske liste.

Hiljade porodica u opštini Gora je ugroženo zbog ovog kaubojskog upada i to mora biti alarm za reakciju međunarodne zajednice koja napokon mora da stane na kraj ovom zulumu, poručuju iz ove stranke.

„Кurti čini sve da pobegne od dijaloga i veruje da će etničkim čišćenjem Кosova i Metohije od Srba i ostalih nealbanaca uspeti u nameri da reši sva pitanja i probleme koji su morali i koji će morati biti deo dijaloga. Svo delovanje Aljbina Кurtija je ono što je naš narod više puta doživeo na ovim prostorima od raznih okupatora, ali je na kraju rezultat uvek bio isti, i Srbi i Goranci i svi drugi narodi su opstajali i ostajali a okupatori su bili poraženi“, navodi Srpska lista.

Nakon što su Кurtijevi ministri pokazali “nadljusku hrabrost” u borbi sa bilbordom u Zvečanu i slali poruku da će tragovi Srbije nestati, želimo da im poručimo da je svaki Srbin na Кosovu i Metohiji ujedno i trag Srbije na ovim prostorima, a ujedno i seme iz kog će jednog dana svanuti sloboda i kraj okupacije, navodi se na kraju saopštenja Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.