23:12, 12.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista: Upad specijalnih jedinica u Gračanicu grubo ugrožava mirNeosnovani upad u opštinu Gračanica, bez ikakavog naloga suda, predstavlja klasičan čin demontracije sile u srpskoj opštini, sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda - ocenila je večeras Srpska lista.
 

srpska-lista-upad-specijalnih-jedinica-u-gracanicu-grubo-ugrozava-mir

Foto: Srpska lista

"U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije najoštrije osuđujemo brutalni, neosnovani i nelegalni upad naoružanih jedinica albanskih policajaca u opštinu Gračanica u centralnom Kosovu i Metohiji čime se grubo ugrožava mir na ovim prostorima" - navela je najveća srpska stranka na Kosovu. 

Predsedništvo Srpske liste pozvalo je građane da ostanu suzdržani i da:

"Ne nasedaju na provokacije i ne dozvole da ih ovi sramni potezi Prištine pokolebaju u nameri da ostanu i ostanu na svojim ognjištima". 

Predstavnike međunarodne zajednice pozvali su da najoštrije osude, kako su istakli, institucionalno nasilje koje se sprovodi nad srpskim narodom:

"Jer se ovakvo ponašanje ne može drugačije razumeti, a ćutanje međunarodnih predstavnika u ovom trenutku je nedopustivo".  

Da je došlo do "upada" u opštinu Gračanica, prvobitno je saopštio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tokom večerašnjeg intervjua za RTS. 

"Poslali su 20 ROSU specijalaca koji su upali u skupštinu opštine, očekujući da tamo zateknu neki sastanak, vola na ražnju" - kazao je on. 
Tagovi: Srpska listaGračanicaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije