17:53, 16.02.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista: Pre više od dve decenije počinjen jedan od najvećih zločina nad Srbima na KiM, niko nije odgovarao za toIz Srpske liste povodom 21. godišnjice terorističkog napada na autobus "Niš-ekspresa" u blizini Podujeva, podsećaju da niko nije odgovarao za zločin u kojem je ubijeno dvanaestoro Srba.

srpska-lista-vise-od-dve-decenije-proslo-od-jednog-od-najvecih-zlocina-nad-srbima-na-kim-niko-nije-odgovarao

Foto: N1

Iz pomenute političke partije poručuju da "bez pravde za nevino stradale neće biti iskrenog pomirenja i suživota" na Kosovu i Metohiji.

"Zločin bez kazne nam i danas govori da niko od nadležnih, kao ni od predstavnika međunarodne zajednice nije imao dovoljno volje da se sazna koje učinio ovaj monstruozan zločin i da se počinioci adekvatno kazne", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se "traži pravda i da se sazna ko je ubio naše sunarodnike, jer iza svakog nedela stoji onaj koji ga čini i onaj ko ga inspiriše".

U eksploziji mine na magistralnom putu Niš-Priština, u selu Livadice 16. februara 2001. godine dignut je u vazduh prvi autobus iz konvoja kojima su raseljeni Srbi s Kosova i Metohije, a u pratnji KFOR-a, putovali za Gračanicu povodom Zadušnica.

U napadu je poginulo 10 osoba, još dve su potom umrle od posledica povreda, a ranjene su 43.
Tagovi: Srpska listaPodujevoGodišnjica

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije