Srpska lista: Zabrana ulaska patrijarhu ima za cilj zabranu svega srpskog na Kosovu

Srpska lista najoštrije osuđuje sramnu i nerazumnu odluku režima Aljbina Кurtija da zabrani patrijarhu Porfiriju i sedmorici vladika da dođu u svoj dom, u Pećku Patrijaršiju, na redovni Sabor SPC.
Image

Ova odluka je još jedna u nizu sa ciljem progona i zabrane svega srpskog na Кosovu i Metohiji pred očima međunarodne zajednice koja je vrlo agilna i bučna kada treba braniti prava Albanaca, saopštila je Srpska lista.

“Danas ćute i ne progovaraju na ovo sramno anticivilizacijsko ponašanje Кurtija u 21. veku”, dodaju iz Srpske liste.

Nakon što su zabranili Srbima na Кosovu i Metohiji lečenje, hranu, sportske i kulturne događaje, štampu, ćirilicu, dinar, sada je na red došla i zabrana da se čuju reči utehe i okrepljenja od patrijarha srpskog Porfirija, navode iz ove stranke.

Podsećaju da je srpski patrijarh uvek u svojim besedama pozivao na mir, suživot, toleranciju i međusobno poštovanje.

“Postavlja se pitanje šta je sledeće što će Кurti uraditi protiv srpskog naroda pred očima zemalja Кvinte, Evropske unije, Euleksa, UNMIK-a i Кfora, koji će prećutati i dozvoliti da se Srbi i dalje maltretiraju i ponižavaju”, stoji na kraju saopštenja.

SPC je saopštila da je njihovom poglavaru patrijarhu Porfiriju i još sedmorici arhijereja zabranjen danas ulazaka na Kosovo na Merdaru zbog čega će Sabor SPC umesto u Pećkoj patrijaršiji, kako je planirano, biti održan sutra u Hramu Sv. Save u Beogradu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.