Srpska lista: Završena farsa koju je organizovao režim Aljbina Kurtija

Srpska lista saopštila je večeras da je, kako su naveli, završena farsa u organizaciji režima Aljbina Кurtija na severu Кosova i Metohije.
Image
Foto: Kontakt Plus

Današnji dan je pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice, poručuju iz Srpske liste.

“Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Кurtijevom igrokazu jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe”, naglašavaju.

Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Кurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet, poručuju iz Srpske liste.

“Treće, današnji dan je pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Кurtijem, sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima”.

Današnji dan je, navodi Srpska lista, pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Кurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Кosova i Metohije danas.

Na izborima na severu Kosova za ili protiv smene gradonačelnika glasalo je svega 253 građana od nešto više od 45.000 koliko ih je upisano u birački spisak u četiri opštine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.