Srpski nacionalni forum: Još jedan kamen u temelju učvršćivanja nezavisnosti Кosova

Srpski nacionalni forum saopštio je da je sporazum između Beograda i Prištine o ličnim dokumentima “još jedan kamen u temelju učvršćivanja nezavisnosti Кosova”.
Image

“Po istom scenariju, kao i prilikom prethodnog sprovođenja delova Briselskog sporazuma, Aleksandar Vučić je i ovoga puta priznao ono u što se pre toga zaklinjao, da nikada neće učiniti. I šta je to Vučićeva diplomatija grandiozno učinila? Srbi sa Кosova i Metohije će moći sa srpskim ličnim kartama u u Srbiju, kao što su i mogli dosad, Albanci će moći u Srbiju s kosovskim ličnim kartama, kao što nisu mogli dosad“, dodaje se u saopštenju.

SNF navodi  “da je još samo pre dvadesetak dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić bezbedonosnu situaciju na Кosovu i Metohiji i oko njega, doveo do usijanja, navodno braneći interese Srbije i Srba na КiM”. 

“Strah i traume, koje je Vučić stvarao takvim njegovim ponašanjem, naneli su nenanoknadivu štetu kosovskometohijskim Srbima. Nakon svih takvih njegovih poteza na КiM je manje na stotine Srba, koji zbog beznađa koje on stvara, traže spas odlazeći sa svojih vekovnih ognjišta. Tako je bilo i kada je govorio da ‘na Кosovu nemamo ništa’, da ‘u Čaglavici, Bresju i Кosovu Polju nema Srba’, da je on ‘oduvek za razgraničenje na Кosovu’, itd.”

SNF smatra da ne treba očekivati drugačije ponašanje srpskog predsednika i povodom registarskih tablica, kojima je on, dodaje se u saopštenju, “prihvatajući reciprocitet eliminisao Srbiju sa Кosova i Metohije, pristao da se na grb i zastavu Republike Srbije stavljaju nalepnice”. 

“I ovog puta će prihvatajući reciprocitet pristati da se Srbijom i kroz Srbiju javno i otvoreno promovišu zastava i grb tzv. Republike Кosovo!? Ako je to stvar pragmatike, što to nije učinjeno ranije, bez pompe i zastrašivanja naroda, bez nesagledivih posledica i bez jalove ‘pobede diplomatije Aleksandra Vučića’”, upitali su iz SNF-a.

Ujedno dodaju da nema ozbiljnog otpora “neviđenoj rasprodaji srpskih nacionalnih i državnih interesa”.

“I vrh SPC ćuti. Zašto? Da li je moguće da je za nju važnije da se oglasi i podrži predsednika i njegov stav o Europrajdu!? A šta je sa Кosovom i Metohijom, gde je na delu najotvorenija rasprodaja srpskih interesa, pa i crkvenih!? Neverovatno”, navodi se u saopštenju.

“Zašto je tako moralo da bude i zašto će se tako i nastaviti, odgovor treba da da ‘normalna Srbija’, narod, institucije… I to što pre”, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.