„Srpski narod neće dozvoliti nastavak militarizacije i okupacije opština na severu Kosova“

Povodom jučerašnje odluke vlade u Prištini o eksproprijaciji zemljišta u opštini Leposavić, oglasili su se iz Srpske liste saopštenjem za javnost u kojem su naveli ...
Image

Srpska lista je u saopštenju navela da kosovski premijer Aljbin Kurti “ne prestaje sa jednostranim potezima, koji stvaraju dodatne tenzije i nove nestabilnosti na severu”.

„Odlukom o otimanju imovine u Leposaviću, Priština se direktno meša u unutrašnji život opština na severu i nastoji da pravnim nasiljem izazove reakciju srpskog naroda, koji je poučen ranijim iskustvom svestan da ova odluka ne ide njemu u korist“, poručuju iz Srpske liste.

Kazali su da se “i pored jasno izražene namere Srba da sačuvaju mir i daju svoj doprinos smirivanju tenzija, Kurti svakodnevno izaziva nove probleme i pogoršava ionako krhku situaciju”.

Iz Srpske liste su apelovali na predstavnike međunarodne zajednice “da zaustave Kurtija na vreme i ne dozvole ugrožavanje krhkog mira na ovim prostorima”.

„Svako dalje delovanje protiv interesa srpskog naroda bez reakcije međunarodnih predstavnika – poslaće poruku da oni podržavaju njegovu politiku progona Srba i izazivanja sukoba, na šta niko od nas neće pristati“, istakli su.

Poslali su poruku kosovskom premijeru da “srpski narod neće dozvoliti realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj nastavak militarizacije i okupaciju opština na severu, kao i povećanje prisustva specijalnih ili nekih drugih policijskih jedinica, jer je njihovo prisustvo mesecima izvor problema, ujedno i nelegalno i protivno interesima naših građana”.

Povodom jučerašnje odluke prištinske vlade o eksproprijaciji zemljišta u opštini Leposavić, reagovao je na društvenoj mreži Twitter direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.Обавестио сам @MiroslavLajcak и међународне представнике о одлуци ПР којом отима српску земљу у Лепосавићу. Добро знамо да је прошли пут експропријација водила изградњи нелегални?
база! Kурти опет изазива кризе једностраним потезима, на штету???????? народа. Очекујемо реакцију ЕУ! https://t.co/dtAGWsQAA3— Петар Петковић (@PetkovicPetar) January 17, 2023


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.