Razdužili uniforme policajci srpske nacionalnosti na severu Kosova

Više od 300 pripadnika Kosovske policije, srpske nacionalnosti, razdužilo je danas oko 14h uniforme i formalno podnelo ostavke u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice, javlja TV Most.
Image

Sada već bivši pripadnici Kosovske policije došli su zajedno, noseći u rukama svoje ostavke napisane ćirilicom, a potom su ušli u zgradu stanice, gde su ih predali.

„Podnesene su ostavke. Od sutra više nema srpskih policajaca na severu Kosova“, rekao je jedan od njih.

Očekuje se da njihove preostale kolege isto to urade sutra.

Srpski policajci su dali otkaze i razdužili uniforme nakon jučerasnje odluke Srba na severu da se povuku iz svih kosovskih institucija zbog najnovih poteza Prištine i kršenja briselskog sporazuma.

Kosovska policija: Policajci srpske nacionalnosti na severu podnosili ostavke i danas

Iz Kosovske policije saopšteno je da su „i danas policajci iz srpske zajednice na severu podnosili ostavke na području Regionalne direkcije Severna Mitrovica“.

„Njihove ostavke su dostavljene u policijskim stanicama, gde su neki od njih do sada predali opremu, kako bi nastavili sa okončanjem ostalih predviđenih procedura“, navodi se u saopštenju.

U policiji kažu da „imaju kapacitet da upravljaju situacijom i stvorenim okolnostima, da će sve neophodne radnje preduzeti u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, a sve u cilju održavanja javnog reda i mira“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.