Šta kaže policija BiH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli?

Odgovor Federalne uprave policije BiH nakon što objave VJT u Beogradu da je bivši potpredsednik SL Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli koje je bilo potom transportovano u Srbiju.
Image
Foto: AP/Darko Vojinović

“FUP će preduzeti sve aktivnosti koje se odnose na proveru navoda da je Milan Radoičić od januara do 24. septembra ove godine nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Zatražićemo od organa Srbije da nam dostave sve raspoložive informacije”, kazao je portparol FUP Emil Sućeska za N1.

Radoičić je juče saslušan i negirao je krivicu.

Tereti se da je sa više nepoznatih lica izvršio krivična dela “Udruživanje radi vršenja krivičnih dela”, “Nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija” i “Teška dela protiv opšte sigurnosti”.

Međutim, danas je saopšteno da je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja Radoičića odbio predlog Višeg javnog tužilaštva za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva.

Radoičić se tereti da je od januara do 24. septembra 2023. godine oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle u BiH, koje mu je isporučivano na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok-Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama.

On je navodno kao vođa grupe sa više NN lica zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost po živote ljudi u mestu Banjska, navedeno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.