20:00 | 24.03.2023 Izvor: Tanjug, RTS

Stano: Prvi koraci za početak implementacije dogovora iz Ohrida narednih danaPortparol Evropske unije Peter Stano najavio je da će institucije EU u narednim danima zajedno sa Beogradom i Prištinom pokrenuti proces operacionalizacije prvih koraka faze implementacije dogovora iz Ohrida.

stano-prvi-koraci-za-pocetak-implementacije-dogovora-iz-ohrida-narednih-dana

Foto: N1/video crop

Peter Stano je za prištinsku Teve1 rekao da je istorijat dijaloga pokazao da se važnost sporazuma meri stepenom njegove implementacije, a ne potpisom.

Ponovio je reči visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borela da je sporazum dogovoren, da mora da se primeni i da "nema prostora da se prave izbori".

Ocenio je da bi Priština i Beograd mogli da ugroze međunarodni ugled, ako što pre ne počnu da primenjuju sporazum sa ohridskog sastanka, dodajući da obe strane moraju da sprovedu ono što su obećale "da bi bile viđene kao pouzdan partner EU".

Evropski lideri su na sastanku u Briselu pozvali Beograd i Prištinu da "brzo i u dobroj nameri sprovedu svoje obaveze koje proizilaze sa sastanka u Ohridu".

Tanjug/RTS
Tagovi: EUSporazum BG - PRPeter StanoFrancusko-nemački predlog

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije