13:47 | 31.03.2023 Izvor: N1

Stano: Sporazum o registarskim tablicama nema krajnji rok“Sporazum Beograda i Prištine postignut 23. novembra prošle godine nema krajnji rok, niti datum isticanja”, poručio je portparol Evropske unije Peter Stano. On je tako odgovorio na pitanje TV N1 o dogovoru dveju strana o registarskim tablicama, za koji se spekuliše da ističe večeras u ponoć.

stano-sporazum-o-tablicama-nema-krajnji-rok-ni-datum-isticanja

Foto: Radio Kontakt Plus

Stano je naveo i da je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, pozvao glavne pregovarače na sastanak 4. aprila u Briselu.

Glavna tema razgovora biće "primena sporazuma postignutog u Briselu 27. februara i aneksa koji je dogovoren 18. marta u Ohridu", dodao je portparol EU.

„Brisel očekuje da u međuvremenu obe strane nastave da doprinose atmosferi normalizacije i pomirenja, kao i brzoj realizaciji preuzetih obaveza. Strane u dijalogu su se obavezale da će se uzdržati od svih aktivnosti koje bi išle u suprotnom pravcu“, podsetio je Stano.

Delegacije Beograda i Prištine su 23. novembra 2022. godine postigle dogovor o okončanju spora oko registarskih oznaka automobila na severu Kosova.
Tagovi: Sever KosovaRegistarske tablice

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije