Stefanović: Eventualno članstvo Kosova u NATO – nova destabilizacija Zapadnog Balkana

Predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije Borko Stefanović ocenio je da bi envetualno članstvo Kosova u NATO dovelo do nove destalibiczacij Zapadnog Balkana.
Image

Stefanović je u na sastanku sa delegacijom ambasade Švedske u Srbiji, na čelu sa ambasadorkom Anikom Ben David, istakao i da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, navodeći da ni Kosovo i Metohija ne mogu predstavljati presedan, kada se radi o celovitosti jedne države, navodi se u saopštenju Parlamenta Srbije. 

Naveo je i da se od Srbije ne sme tražiti priznanje Kosova, ali da se dijalog sa Prištinom svakako mora nastaviti, jer, kako je ocenio, zamrznuti konflikt nije rešenje.

Poručio je da će, kao predsednik Odbora za spoljne poslove podneti predlog odboru i Narodnoj skupštini, koji će se ticati usaglašavanja spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije kada je reč o sukobima u Ukrajini. 

Anika Ben David istakla je, između ostalog, da će Švedska nastaviti da pruža punu podršku Srbiji kada su u pitanju evropske integracije, ističući da se u skladu sa tim od Srbije očekuje da se u potpunosti uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politike Unije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.