Stipendije Fondacije „Studenica“ za osmoro najboljih studenata Univerziteta u Prištini

Najbolji studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, ukupno njih osmoro, dobitnici su stipendija Fondacije "Studenica", javlja portal ...
Image

Priznanje za sjajne rezultate dobili su studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici: Katarina Milić, Jovana Pešić, Marija Popović i Nikola Ilić.

Kada je u pitanju Medicinski fakultet, stipendije su dobili Novak Ristović i Aleksandar Milenković.

Nagrađene su i Milica Pešić sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i Tamara Radivojević sa Učiteljskog fakulteta u Leposaviću.

Zadovoljni što je njihov dosadašnji trud i rad na ovaj način zapažen, ostalim studentima savetuju da ulažu u sebe i uče.

„Stipendija mi znači kako u finansijskom, tako i u psihološkom smislu, jer naš trud i zalaganje ne ostaju nezapaženi”, kazao je Nikola Ilić.

Sa njim se slaže i njegova koleginica Milica Pešić.

„To je snažna motivacija da se i dalje trudimo da ljubavlju i radom ostvarujemo postavljene ciljeve i opravdamo poverenje koje nam je pruženo“, dodala je.

Jedna od dobitnica stipendije Fondacije „Studenica“, Tamara Radivojević, otkrila je kako je došla na ideju da se prijavi na konkurs.

„Prilikom razgovora sa jednom od koleginica, koja je već dve godine stipendistkinja Fondacije ‘Studenica’, rešila sam da konkurišem za istu. Na osnovu uspeha koji sam ostvarila u toku studiranja i uspešnog intervjua sa predstavnicima fondacije, izabrana sam za njihovu stipendistkinju i to za mene predstavlja veliku čast“, kazala je Radivojević.

Katarina Milić svojim kolegama i svim mladim ljudima poručuje da se obrazuju i veruju u sebe.

„Volela bih da svi studenti i uopšte mladi ljudi, rade na sebi kroz sve vidove formalnog i neformalnog obrazovanja, jer se rad i trud uvek isplati i neko će sigurno uvideti da vredite. Dokaz za to je i ovo priznanje u vidu stipendije“, rekla je Milić.

Za stipendiju Fondacije „Studenica“ školske 2022/2023. godine konkurisalo je više od 500 studenata srpske nacionalnosti u Srbiji, Republici Srpskoj, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Fondacija „Studenica“ je neproftina organizacija sa sedištem u SAD, osnovana 1993. godine od strane uglednih pojedinaca srpske dijaspore, kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak naroda i razvoj društva u Srbiji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.