Stoltenberg pozdravlja dogovor Beograda i Prištine: NATO i KFOR će ostati na oprezu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio je, povodom dogovora Beograda i Prištine, da će NATO i KFOR ostati na oprezu.
Image

Čelnik Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg pozdravio je dogovor između Beograda i Prištine o dokumentima.

„Pozdravljam dogovor pod okriljem Evropske unije o slobodi kretanja između Kosova i Srbije. Ohrabrujem Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija da reše preostale nesuglasice kroz politički dijalog. NATO i KFOR će ostati na oprezu“, naveo je Stoltenberg na Tviteru.I welcome the EU-facilitated deal on free movement between #Kosovo and #Serbia. I encourage both @predsednikrs &@albinkurti to resolve outstanding issues through political dialogue. @NATO_KFOR remains vigilant.— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) August 28, 2022

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da se Beograd izborio za srpsku državnost na KiM, ali da Priština ne odustaje od svojih ciljeva.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da su dogovorom sačuvane srpske lične karte za Srbe koji žive na KiM, kao i mir i stabilnost, ali da Srbi neće odustati od KM tablica.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.