Studenti u Prištini pozvali na bojkot srpskih proizvoda

Studenti Pedagoškog fakulteta u Prištini, nekoliko desetina, okupili su se juče u blizini ove ustanove i pozvali na bojkot srpskih proizvoda, javlja Kallxo.
Image

Oni su te pozive preneli kroz razne transparente.

Studentkinja Ileza Murtezi, rekla je da je svrha ovog protesta da se narod upozna sa bojkotom srpskih proizvoda „s obzirom na to kroz šta je Kosovo prošlo“.

„Cilj je da podignemo svest naših ljudi da bojkotuju proizvode Srbije, koja je ubila i masakrirala 1.432 albanske dece“, kazala je Murtezi.

Sličnu poruku imala je i studentkinja Ljaurita Terpeza.

„Mi smo do sada rukama hranili svog neprijatelja. Pozivam sve Albance širom sveta da bojkotuju srpske proizvode“, rekla je ona.

Vlasnik neimenovanog tržnog centra, Sulejman Neziri, kazao je da u svom objektu ne prodaje srpske proizvode i da je zato odlučio da se pridruži ovom protestu.

„Samo ukoliko stanovništvo bojkotuje, ići ćemo dosta napred“, rekao je.

Protestna šetnja je završena ispred Narodnog pozorišta.

„Tvoj trud i znoj ostavi na Kosovu, pomozite da Kosovo postane kakvo treba da bude. Borite se na svoj način! Bojkotujte srpske proizvode, ne finansirajte njihovu vojsku“, rekla je jedna od studentkinja.

Osim studenata, deo protesta bio je i univerzitetski profesor Nusret Plana, koji je rekao da podržava ovu akciju.

„Solidarišem se sa studentima svaki put kada vidim da su njihovi zahtevi mirni i pravedni. Ova manifestacija ima jedinu poruku – nezaboravljanje istorije i sećanja“, kazao je Plana.

Podsetimo, plakati ispisani na albanskom jeziku kojima se poziva na bojkot srpskih proizvoda, izlepljeni su 27. decembra duž ulice Oslobođenja i na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.