Šubarić: Pokrenuta procedura za poništenje predloga odluke o razmeni zemljišta; Srpski opstanak: Smeniti čelnike opštine

(Vest je ažurirana) Opština Gračanica pokrenula je postupak za poništenje predloga odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine, potvrdila je gradonačelnica Gračanice, Ljiljana ...
Image

„Uvažavajući na prvom mestu interese našeg naroda sa teritorije opštine Gračanica, danas sam zajedno sa odbornicima Skupštine opštine pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na petoj vanrednoj sednici Skupštine opštine, 28. septembra 2022. godine“ – stoji u saopštenju gradonačelnice, koja navodi da će ukidanje ove odluke biti uvršteno na dnevni red sledeće sednice Skupštine opštine.

„S tim u vezi, o ovoj temi prethodno sam održala konsultacije sa predsedavajućim Skupštine opštine i odbornicima. Iako i dalje smatramo da je odluka od 28. septembra bila opravdana i da su postojali valjani razlozi za njeno donošenje, ne želimo da bilo kojim potezom damo prostor izbledelim i potrošenim političarima da zarad svojih političkih interesa zloupotrebljavaju i pokušaju da manipulišu našim narodom u Gračanici“ – navela je Šubarić. 

Ističe da u Gračanici „pre svega potrebno jedinstvo i sabornost“ kako bi se prebrodili „svi izazovi i nedaće“. 

„I uvek ćemo se u donošenju odluka rukovoditi interesima naroda, koji najbolje zna ko radi u njegovom interesu. Zato ne želimo da dozvolimo da iko zloupotrebljava naš narod i to koristi za napad na Srpsku listu i državu Srbiju koji se jedini bore za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sloga i jedinstvo su naše najveće vrednosti“ – zaključila je Šubarić. 

GI Srpski opstanak: Smena čelnika opštine koji se igraju sa narodom 

U reakciji na najnoviju odluke lokalne vlasti u Gračanici, Građanska inicijativa Srpski opstanak sa severa Kosova, koja je podržala i protest protiv odluke o razmeni zemljišta, pozvala je nadležno tužilaštvo da istraži da li su u donošenju prvobitne odluke „ulogu igrali i finansijski interesi pojedinaca“.

Naveli su i da se nadaju da „ovo nije samo još jedan spin“ Srpske liste kojim „pokušavaju da umire javnost i skrenu pažnju sa ovog pitanja od suštinskog značaja za naš narod na Kosovu i Metohiji“.

„Pozdravljamo eventualno poništenje sporne odluke, ali zahtevamo da se pod hitno smene čelnici gračaničke opštine koji su se osmelili da se ovako igraju sa narodom i da u bescenje prodaju našu dedovinu“ – naveli su. 

Šta se događalo u vezi sa predlogom odluke opštine Gračanica o razmeni zemljišta, za šta je trebalo da se zameni opštinsko zemljište, te kakve su reakcije usledile čitajte u vestima u nastavku: 

Protest zbog razmene zemljišta u Gračanici: Korupcija i lični interes

Šubarić: Menjamo zemljište za deo od 17 hektara opštinskog zemljišta

Gračanica, razmena 17 hektara opštinskog za 18 ari privatnog zemljišta


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.