Subotički autobus vraćen sa prelaza Bela Zemlja

Autobus prevoznika „Subotica trans“, koji je trebalo da preveze decu iz Kosovskog Pomoravlja do svojih vršnjaka u Subotici, zaustavljen je jutros na prelazu Bela Zemlja – ...
Image

Prema rečima organizatora putovanja Zorana Maksimovića iz humanitarne organizacije „Dečja radost“ u Gnjilanu, kosovski policajac je saopštio vozaču autobusa da ne poseduje adekvatna dokumenta koja se koriste u međunarodnom putničkom saobraćaju i naložio da vrati vozilo sa punkta.

„Ovo je već četrnaesti put kako organizujemo akciju 'Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama' u kojoj decu sa Kosova i Metohije upoznajemo sa njihovim vršnjacima iz Subotice sa kojima zajedno pohađaju školu, upoznaju kulturno-istorijske znamenitosti Vojvodine i druže se. Nikad ranije nismo imali problema sa transportnom dokumentacijom“, kaže Maksimović.

Oko 30 dece iz više mesta: Babin Most, Poneš, Šilovo, Pasjane, Kmetovce, Korminjane, Vrbovac, Grnčar, Binač i Klokot čekalo je rano jutros, kako je i planirano, prevoz u Šilovu, ali zbog odluke Kosovske policije, roditelji i organizatori su bili prinuđeni da decu prevezu „kako znaju i umeju“ do prelaza Bela Zemlja – Končulj, koji su prešli pešice, seli u autobus koji ih je čekao sa druge strane punkta i nastavili putovanje ka Subotici, uz vidno nezadovoljstvo prisutnih.

Kako je ranije najavljeno, humanitarna organizacija „Dečja radost“ Gnjilane u saradnji sa subotičkim osnovnim školama „Sonja Marinković“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Mikić“ i „Ivan Goran Kovačić“ u periodu od 2. do 11. septembra organizuju tradicionalnu akciju „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“ Subotica 2022.

RTV Puls


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.