Subvencije za voćare i pčelare na Kosovu i Metohiji

Raspisan je javni poziv za dodelu sredstava i opreme voćarima i pčelarima na Kosovu i Metohiji. Za pomoć je moguće aplicirati do 1. novembra, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Image

Subvencije za razvoj i oporavak poljoprivredne proizvodnje odnose na nabavku sadnica voća, povrća, košnica i druge pčelarske opreme, navodi se u saopštenju.

Konkurse raspisuju lokalne samouprave, dodaje se u saopštenju.

Opštine koje su obuhvaćene ovim programom su: Vitina, Vučitrn, Gnjilane, Gora, Zvečan, Zubin Potok, Istok, Klina, Kosovska Kamenica, Kosovska Mitrovica, Kosovo Polje, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Peć, Prizren, Priština, Srbica, Uroševac i Štrpce.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava kod Uprave za trezor Republike Srbije, porodična domaćinstva, poljoprivredna gazdinstva pri manastirima SPC, kao i zemljoradničke zadruge, a svi sa sedištem na Kosovu i Metohiji.

Subvencije se dodeljuju u sklopu Programa raspodele podsticajnih sredstava za podršku poljoprivredi u 2022. godini, koji realizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.