Sud u Prištini M. B. odredio pritvor od 30 dana

U Osnovnom sudu u Prištini M. B. određen je jednomesečni pritvor, osumnjičenom da je navodno zapalio tri automobila u Zubinom Potoku, potvrdio advokat Nebojša Vlajić.
Image

Sud je odluku doneo na osnovu zahteva Specijalnog tužilaštva, koje Božovića terete da je da je u prošle nedelje u Zubinom Potoku zapalio više automobila, RKS registarskih oznaka.

M. B. je osumnjičen i za oružani napad na policiju, prilikom kojeg su povređena dva njena službenika.

Njegov branilac advokat Vlajić najavio je žalbu nakon ročišta i odluke suda, ocenivši da je po ko zna koji put u pravosuđu u Prištini, bez ikakvog dokaza okrivljenom određen pritvor.

„Okrivljeni će biti u situaciji da dokazuje svoju nevinost, umesto da sud dokazuje njegovu krivicu“, rekao je Vlajić.

Naveo je da ga M. B. terete za pokušaj ubistva policajaca 2019. godine u blizini Zubinog Pootoka, za izazivanje opšte opasnosti, za učešće u paljenju dva automobila, kao i za učešće u ubistvu policajca Euleksa.

„Sve to kao član organizovane grupe, za koju sam zahtevao da nam kažu ko je predvodi oikako zove. Ni reč o tome nije rečeno. Ovo će verovatno biti prvi predmet u kosovskom pravosuđu gde se jedan čovek tereti za organizovani kriminal i učešće u grupi, a da mi ne znamo koja je to grupa“, naveo je Vlajić.

M. B. je 1. aprila uhapšen. Predstavnici Srpske liste najavili su da ako on ne bude oslobođen, njegovo hapšenje će izazvati revolt Srba na severu KiM.

„Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca, naglašavamo da srpski narod upozorava Prištinu da u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog koga su danas Kurtijeve jedinice otele na severu KiM i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda da će izazvati reakciju svih Srba. To neće biti upozorenje, već opšti ustanak za zaustavljanje represije Kurtija nad nedužnim građanima“, saopštili su iz Srpske liste nakon hapšenja M. B.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.