Sunjog i ambasadori Kvinte sa predstavnicima NVO sa severa Kosova

Šef kancelarije EU u Prištini, Tomaš Sunjog i ambasadori zemalja Kvinte, danas su se sastali sa predstavnicima civilnog društva na severu Kosova.
Image

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o verbalnom i fizičkom napadu na izvršnog direktora NVO Aktiv, Miodraga Milićevića od strane službenika specijalne jedinice Kosovske policije u blizini Jarinja.

“Zabrinjava izveštaj o verbalnom i fizičkom napadu na izvršnog direktora Aktiva Miodraga Milićevića“, naveo je Sunjog na Tviteru dodajući da je ohrabren činjenicom da je Policijski inspektorat Kosova otvorio istragu po ovom pitanju.

Trenutna bezbednosna situacija na severu Kosova i dijalog, takođe su bile teme današnjeg sastanka.

“Razgovarali smo o nekoliko pitanja, uključujući trenutnu bezbednosnu situaciju na severu i kako ona utiče na lokalno stanovništvo. Od najveće je važnosti da dijalog pod pokroviteljstvom EU, podržan od strane Kvinte, nastavi da pruža korist za sve ljude koji žive na Kosovu”, poručio je Sunjog.

Šef kancelarije EU u Prištini, Tomaš Sunjog i ambasadori zemalja Kvinte, danas su se sastali sa predstavnicima civilnog društva na severu Kosova.I was glad to host today my Quint ???????????????????????????????????????? colleagues in a meeting with civil society representatives from north #Kosovo, @NGO_Aktiv's Milicevic, @NSIMitrovica's Radosavljevic and Andric-Rakic, @cbmitrovica's Jakovljevic, and @ngo_acdc's Radakovic. pic.twitter.com/wYr34Y7McJ— Ambassador Tomáš Szunyog (@EUAmbKS) November 16, 2022


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.