Sunjog i Haradinaj o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Ambasador Evropske unije na Kosovu, Tomaš Sunjog i lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, razgovarali su danas o implementaciji Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i ...
Image

Sunjog je saopštio na društvenoj mreži Twitter da je “potrebno podržati hitnu primenu” pomenutog sporazuma.

„Za to je neophodan efikasan rad Skupštine Kosova. Cenim konstruktivan stav Alijanse za budućnost Kosova kada je u pitanju ova tema“, dodao je češki diplomata.

Poručio je da “svi politički akteri igraju ulogu na putu Kosova ka Evropskoj uniji. Ima još mnogo posla kako bi se postigao napredak Kosova na svim poljima”.Met today with @haradinajramush and the #AAK leadership.The need to support the immediate implementation of the Agreement on the path to normalisation between ????????#Kosovo & ????????#Serbia➡️ https://t.co/HX99PkG81R and the effective&efficient work of the ???????? Assembly topped the agenda. pic.twitter.com/MyCEuyA0c0— Ambassador Tomáš Szunyog (@EUAmbKS) March 30, 2023

Haradinaj je u objavi na svom Facebook nalogu naveo da je sastanak sa Sunjogom bio sadržajan, te da su razgovarali o političkim dešavanjima na Kosovu.

„Izrazio sam svoje poštovanje prema jedinstvenom opredeljenju zemalja članica EU da se postigne dogovor Beograda i Prištine. Implementacija sporazuma dovešće do integracije Kosova u Evropsku uniju i evroatlantske strukture“, istakao je Haradinaj.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.