09:20 | 13.08.2022 Izvor: Radio Goraždevac

Danas se navršava 19 godina od zločina nad decom u GoraždevcuDanas se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.

sutra-se-navrsava-19-godina-od-zlocina-nad-decom-u-gorazdevcu

Foto: Radio Goraždevac

Pomen stradalom Ivanu Jovoviću i Panti Dakiću služiće vikarni episkop novobrdski Ilarion u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice.

Zločin u kome je život izgubilo dvoje a ranjeno čestvoro dece ostavilo je ogromne posledice na Goraždevac i ostale povratničke sredine. Mnoge porodice sa decom su se nakon ovog zločina odselile.

Vrtić, osnovna i srednja škola u Goraždevcu danas broje oko stotinak dece, što je za dve trećine manje nego pre devetnaest godina, uprkos činjenici da se u ovom selu u proseku rađa oko desetak beba. Mladi danas odlaze uglavnom zbog nedostatka radnih mesta.

Pre devetnaest godina, 13. avgusta. 2003 godine, nešto posle 13 časova pucano je na oko osamdesetoro dece iz Goraždevca, dok su se kupala na reci Pećkoj Bistrici, nadomak sela. Tom prilikom smrtno su stradali Ivan Jovović (19) i Panto Dakić (12), a teško su ranjeni Bogdan Bukumirić, Dragana Srbljak, Đorđe Ugrenović i Marko Bogićević.

Počinioci nikada nisu pronađeni, a EULEX je i zvanično prekinuo istragu.

Radio Goraždevac
Tagovi: Ratni zločinGoraždevac

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije