09:58, 17.01.2020Izvor: RTV Puls

Suze radosnice za slavu u novoj kućiRada Minčić iz Draganca dočekala je novi dom u svojoj 83.godini. Kuća u kojoj je ranije živela sa pokojnim suprugom zapalila se 2002.godine, od kada baka Rada pokušava da pronađe kakvo takvo sklonište i krov nad glavom. I dočekala ga je upravo uoči svoje krsne slave – Nikoljdan.

suze-radosnice-za-slavu-u-novoj-kuci

Foto: RTV Puls

Sve je bilo kao nekad.

“Na slavu su mi došli sin, snaja, rodbina... Srbi, ali i komšije Albanci. Sve me je podsetilo na nekad kada smo mirno i lepo živeli”, kroz suze priča Baka Rada koje je svoj život provela pomažući mužu koji  je bio omiljeni učitelj u osnovnoj školi.
 
Kuća je izgrađena uz blagoslov igumana manastira Draganac oca Iliariona i finansijsku pomoć oca Andrea iz manastira Slanci, a u opremanju kuće pomogla je humanitarna organizacija "Svi za Kosmet“ u Beogradu koja je donirala: krevete, stolove, šporet i ostalo pokućstvo. 
 
Ipak, najveću zaslugu ima direktor Osnovne škole u Gornjem Kuscu Nenad Vlajković koji je i inicirao čitavu akciju.
 
“Ispunili smo obećanje dato letos i sagradili i opremili kuću baka Radi. Ovo je samo početak gradnje u ovom delu sela gde ćemo izgraditi  kamp u kojem će boraviti đaci širom Kosovskog Pomoravlja škola tokom nastave škola u prirodi”, kaže Vlajković.
 
Baka Rada je danas srećna i u toplom. Skoro 20 godina ova starica je živela u izuzetno teškim uslovima u trošnoj baraci, a neretko je bila prinuđena da spava i pod otvorenim nebom. 


Tagovi: DonacijaGnjilaneHumanitarna pomoc

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije