16:03, 05.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Sever Kosova u crvenoj zoniPrema novoj kategorizaciji kosovskog ministarstva zdravlja u pogledu broja zaraženih korona virusom na 100.000 stanovnika, sve četiri opštine na severu Kosova - Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, nalaze se u crvenoj zoni rizika.

sve-cetiri-opstine-na-severu-kosova-u-crvenoj-zoni-rizika

Radio Kontakt Plus

Crvena zona obuhvata opštine visokog rizika koje imaju više od 151 zaraženog lica na 100.000 stanovnika, na nedeljnom nivou.

U ovoj zoni trenutno se nalaze: Zvečan, Severna Mitrovica, Priština, Kosovo Polje, Kosovska Kamenica, Leposavić, Peć, Zubin Potok, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Klokot, Južna Mitrovica i Lipljan.

Žuta zona obuhvata opštine srednjeg rizika, koje imaju 76-150 zaraženih lica na 100.000 stanovnika, na nedeljnom nivou.

U ovoj zoni trenutno se nalaze: Vučitrn, Podujevo, Uroševac, Dečani, Vitina, Orahovac, Gračanica, Prizren, Novo Brdo, Suva Reka, Kačanik, Štimlje i Istok.

Zelena zona obuhvata opštine sa niskim rizikom, koje imaju 1-75 novoobolelih na 100 000 stanovnika, na nedeljnom nivou.

U ovoj zoni trenutno se nalaze: Srbica, Klina, Glogovac, Dragaš, Junik, Mališevo, Mamuša, Štrpce, Đeneral Janković, Parteš i Ranilug.

Podsetimo, kosovska vlada je 11. februara donela odluku da se ukine policijski čas u opštinama koje prema kategorizaciji ministarstva zdravlja pripadaju crvenoj zoni rizika.

To znači da je ukinuta zabrana kretanja u periodu od 21:30h do 5h, koja je važila u opštinama koje pripadaju crvenoj zoni.

Takođe, prema odluci kosovske vlade, radno vreme ugostitelja, trgovaca i ostalih poslovnih objekata u opštinama koje pripadaju crvenoj zoni rizika je od 05-22h.


Tagovi: Sever KosovaKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije