Svećlja o policajcu Neziriju i gde je povređen: Vučić se vratio svojoj „propagandističkoj ulozi“

Nakon što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u večerašnjem javnom obraćanju spomenuo izvesnog policajca Kosovske policije Nezirija koji je povređen na severu Kosova, navodeći da ga ...
Image

Govoreći o specijalnoj jedinici Kosovske policije na severu Kosova, Predsednik Srbije pokazao je fotografiju policajca Nezirija sa portala Indeksonline. 

„…Sami slikali, hvale se specijalnim jedinicima i oklopnim vozilima, blindiranim vozilima. Evo ga čoveka koji se zove, mislim, Neziri. To je ovaj stručnjak. Vidite, on je danas heroj. Znate zašto je heroj? Pa zato što ga je pogodilo nekoliko komadića stakla, kada su razbijali prostorije opštinskih izbornih komisija. Veliki junak. Inače je iz Uroševca, kako mi Srbi kažemo, ili kako Albanci kažu – iz Ferizaja. Vidite, taj čovek je boravio u Zvečanu. Kojim povodom? Opet kršio Briselski sporazum kao međunarodno pravni ugovor…“ – naveo je Vučić. 

„Aleksandar Vučić, bivši ministar propagande u vreme Miloševića, u nedostatku bilo kakvog izgovora ili opravdanja za zločinačke radnje grupa koje vodi, vratio se svojoj nekadašnjoj glavnoj ulozi, propagandističkoj. Jedna od njegovih mnogobrojnih laži odnosi se na ranjavanje policajca Ekrema Nezirija, da je povređen prozorima u napadima na kancelarije OIK-a u Severnoj Mitrovici“ – naveo je Svećlja, sa druge strane, na svom Fejsbuk nalogu. 

On je dalje precizirao:

„Napadi na kancelarije OIK-a dogodili su se 6. decembra, dok se pucnjava na policajca Ekrema Nezirija dogodila 8. decembra u selu Srbovac, između Zvečana i Leposavića. Za ovo postoje i slike, svedoci KFOR-a koji su izašli na lice mesta, a postoji i lekarski izveštaj koji to dokazuje“.

Svećlja je ocenio da su „ove i mnoge druge neistine Vučićevi neuspeli pokušaji da zakamuflira napade svojih kriminalnih grupa“.

On kaže i da Kosovska policija „nikada nije sama terorisala ili napala nijednog građanina“, a „još manje zbog etničke pripadnosti“.

„Istina je da su kriminalne grupe na čelu sa Vučićem pucale da eliminišu naše policajce i brutalno napale i terorisale naše građane. Njegova propaganda više ne nalazi adresu, nigde“ – dodao je Svećlja, objavivši i, kako tvrdi, fotografije povređenog policajca. 

„Nastavićemo i zalagaćemo se za sve građane bez razlike i za uništenje svih kriminalnih grupa na čelu sa propagandistom Vučićem“ – zaključio je. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.