Svećlja sa optužbama na račun Rakića, tvrdi i: „Naoružavaju bande unutar barikada“

"Sa našim partnerima ulažemo maksimalne napore da uklonimo barikade bez moguće eskalacije, a u međuvremenu oni naoružavaju bande unutar barikada" - poručio je večeras kosovski ...
Image

Svećlja istovremeno iznosi snažne optužbe na račun Rakića, tvrdeći da je upravo Rakić taj koji „održava barikade“ i to u saradnji sa „kriminalnim i oružanim bandama“.

„Goran Rakić u saradnji sa kriminalnim i oružanim bandama održava barikade koje već 11 dana blokiraju naše građane i pripadnike Kosovske policije. Jedini jezik koji oni prepoznaju i kojim trube su ubistva, dok jedini jezik koji mi prepoznajemo je stabilnost, red i zakon, svima i bez razlike“ – naveo je Svećlja. 

Navodeći da sa svojim partnerima ulažu „maksimalne napore“ da uklone barikade „bez moguće eskalaciije“, dok se „naoružavaju bande unutar barikada“, dodaje:

„Oni nemaju podršku građana Srbije u svojim krivičnim delima, pa pokušavaju da ih uplaše fikcijama o ubistvama i nepostojećim listama“. 

„Sa kriminalom nema kompromisa. Svako ko je na bilo koji način naneo štetu bezbednosti naše zemlje, suočiće se sa pravdom. Kriminalci i građani nisu na istoj strani. Sloboda kretanja i razvoja svih građana ne može biti uslovljena slobodom zločinaca koji su svojim terorističkim aktima ugrozili sve građane bez razlike“ – dodao je Svećlja.

Zaključuje da je Kosovska policija „na usluzi svim građanima na celoj teritoriji Republike Kosovo“, te „u službi zakona koji zahteva odgovornost prema svojim prekršiteljima“.

Podsetimo, Rakić je reagovao na poruku kosovskog premijera Aljbina Kurtija u izjavi za britanski list Gardijan da Prištinu brine da uklanjanje barikada na severu Kosova „ne može isključiti žrtve“. 

Osim Rakića, reagovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a Krizni štab sa severa Kosova u međuvremenu je najavio i održavanje „najvećeg protesta ikada“, jer je Kurti, ocenili su – „pozvao na nestanak srpskog naroda i na ubijanje Srba na barikadama“. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.