Svećlja: Formirana jedinica pogranične policije za brzo delovanje na severu Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja kazao je za T7 da je nedavno formirana jedinica pogranične policije za brzo delovanje na severu Kosova. Dodao je da na severu postoje tri stanice ...
Image

Svećlja je rekao da je vlada u Prištini odlučna da na severu Kosova uspostavi red i zakon.

„Sada imamo drugačiju situaciju. Tamo imamo stacioniranu Kosovsku policiju tokom 24h. Izgradili smo četiri baze granične policije za brze intervencije, imamo jači signal za mreže 044 i 049“, naveo je Svećlja, prenosi Gazeta Express.

Poručio je da se radi na tome da se steknu svi neophodni uslovi za neometano delovanje Kosovske policije na severu.

„Nastavićemo da radimo kako bismo omogućili Kosovskoj policiji da bezbedno deluje na toj teritoriji, a sve kako bi tamo garantovala red i mir“, dodao je.

Svećlja je kazao da je na severu Kosova nedavno formirana jedinica pogranične policije za brzo delovanje na severu Kosova.

„Imamo novu interventnu jedinicu koja se nalazi na granici, izuzetno je opremljena i pripremljena“, objasnio je.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da je Kosovo posvećeno uspostavljanju reda i zakona na severu, a da za to ima podršku saveznika.

„Odlučni smo da tamo bude reda i zakona. Sever je deo Republike Kosovo i koja god jedinica da je potrebna da bude tamo – biće tu. Da, imamo podršku i naših saveznika, koji svojim prisustvom tamo garantuju sigurnost“, naglasio je Svećlja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.