Svećlja: Istraga o današnjim incidentima na severu, namera blokiranje izbornog procesa

"Kosovska policija je već započela istrage kako bi identifikovala i privela pravdi sve kriminalce umešane u današnje napade" - poručio je večeras kosovski ministar ...
Image

I Svećlja se oglasio u vezi sa današnjim dešavanjima na severu Kosova.

Potvrđuje da su pripadnici Kosovske policije bili pratnja opštinskim izbornim službenicima, ali i da su oni bili napadnuti. 

„Organizovana grupa sa maskiranim pojedincima, napala je opštinske izborne službenike i policijske službenike šok bombama i hicima u vazduh, kako bi ih sprečili u vršenju službenih dužnosti“, naveo je on.

„Napadi poput ovog danas sa ciljem blokiranja izbornog procesa su neprihvatljivi. Organizovanje izbora je ustavna obaveza, a učešće na njima je pravo građana koje niko ne može povrediti“ – dodao je takođe. 

Danas su u Zubinom Potoku i severnom delu Kosovske Mitrovice zabeleženi incidenti kada su članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u prostorije ovih komisija, a u pratnji pripadnika Kosovske policije. U obe opštine oglasile su se sirene za uzbunu, čule su se i detonacije, dok su prostorije OIK-a u Mitrovici i oštećene. U sve četiri opštine na severu Kosova su se okupili građani u blizini opštinskih izbornih komisija koji su se u popodnevnim časovima i razišli. Incidenti nisu zabeleženi u Zvečanu i Leposaviću. 

Detaljnije u vestima u nastavku: 

Vučić: Hteli da zauzmu opštinske izborne komisije, pred nama nije lak period

KP o dešavanjima na severu: Detonacije i pucnjava u Zubinom Potoku i Mitrovici, demonstranti demolirali kancelarije OIK

Sever Kosova: Okupljanja građana, sirene za uzbunu, detonacije

Kancelarija za KiM: Kosovska policija u Zubinom Potoku za „nasilno pripremanje terena“ za izbore


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.