Svečlja iz zapaljene kuće povratnika kod Istoka: Svi potrebni resursi da se angažuju kako bi se ovaj slučaj rasvetlio

I Svečlja reagovao povodom paljenja kuće povratnika u selu Verić.
Image
Foto: Facebook/Dželjalj Svečlja/PrtSc

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, zatražio je iz zapaljene kuće povratničke porodice u selu Verić u opštini Istok, da se angažuju svi potrebni resursi kako bi se ovaj slučaj rasvetlio.

On je zapaljenu kuću porodice Jozić posetio zajedno sa pretpostavljenima regionalne policije Istok i istražne jedinice iz Peći.

„Policiji sam još jednom ponudio punu spremnost da pomogne u vezi sa ovim slučajem. Kosovo jeste i ostaće demokratska zemlja u kojoj žive slobodni i ravnopravni građani, bez razlike u pripadnosti ili poreklu. I za ove vrednosti bićemo beskompromisni“, napisao Svečlja na Fejsbuku.

U vezi sa paljenjem kuće povratničke porodice u selu Verić, prethodno su se oglasili bratstvo manastira Visoki Dečani, američki ambasador na Kosovu, Džefri Hovenijer, OEBS. Svi oni su zatražili da se odgovorni procesuiraju. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, sa druge strane, ocenjuju da se „Srbi na Кosovu i Metohiji suočavaju sa očigledno organizovanim nastojanjima ekstremista da se povratak raseljenih što je moguće više oteža ili spreči, a takva praksa je najprisutnija u Metohiji“.

Kuća porodice Jozić zapaljena je u noći između nedelje i ponedeljka. Vlasnik, Svetislav Jozić ključeve od kuće je dobio u petak od kosovskih institucija.

Više o tome u posebnim vestima:

Bratstvo manastira Visoki Dečani: Paljenje kuće povratnika u opštini Istok nije izolovan slučaj, Srbi konstantno mete

Hovenijer osudio paljenje kuće povratničke porodice u selu Verić

OEBS osudio paljenje kuće povratnika u selu Verić kod Istoka

Kancelarija za KiM: Brutalna kampanja sprečavanja raseljenih da se vrate na svoja ognjišta

Zapaljena kuća porodice Jozić u selu Verić kod Istoka


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.