Svećlja ponovo posetio sever Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, zajedno sa višim rukovodstvom Kosovske policije posetio je prelaze Jarinje i Bernjak, kao i stanice granične policije u Jasenoviku ...
Image

„Video sam najviši nivo motivacije među policijskim službenicima koji u koordinaciji sa svim bezbednosnim institucijama i posvećeno nastavljaju svoje svakodnevne obaveze da obezbede red, bezbednost i zaštitu svih građana zemlje na celoj teritoriji Republike Kosovo“ – ocenio je Svećlja. 

Dodaje da „bespoštedna institucionalna posvećenost i bezbednost i dalje ostaju prioriteti čime se garantuje vladavina prava i trajni mir u zemlji“.

Ovo je Svećljina treća poseta severu Kosova otkako su Srbi napustili kosovske institucije.

Današnja poseta se odvila uoči stupanja na snagu odluke kosovske vlade o novčanom kažnjavanju vozača vozila sa srpskim registarskim tablicama koji nisu preregistrovali svoja vozila na „RKS“ tablice.

Iz međunarodne zajednice više je poziva za odlaganje ovog roka, odnosno produženja procesa preregistracije, što je Priština do sada odbijala. Očekuje se i sastanak na visoko-političkom nivou, odnosno između kosovskog premijera Aljbina Kurtija i srpskog predsednika Aleksandra Vučića. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.