Svečlja: Na usluzi sam svakom građaninu Kosova, Srbi nisu “treća lica”

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla), saopštio je da je juče boravio na severu Kosova i poručio da je na usluzi svim građanima, bez obzira na ...
Image

“Juče sam posetio severne opštine i tamo upoznao naše građane. Razgovarali smo o njihovim zahtevima i institucionalnoj podršci. Uveravao sam ih da sam na usluzi svakom građaninu Republike Kosovo i da ćemo zajedno sa institucionalnim akterima biti uz njih, bez obzira na etničku i političku pripadnost”, naveo je Svečlja na Fejsbuku.

Dodao je da je on ministar svih građana Kosova, te da Srbi nisu “treća lica”.

“Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovde žive i uživaju ista prava”, naveo je Svečlja.

Ne precizirajući sa kim je tačno razgovarao, naveo je da je tokom sastanka istakao “značaj saradnje sa našim institucijama, kako bi lakše prošli zajedničke procese koji nas očekuju”.

“Pozivam sve vas da sarađujete sa organima za sprovođenje zakona u nesmetanom radu i obezbeđivanju bezbednosti u našoj zemlji”, poručio je Svečlja.

Kaže da je posetio i većinski albanska sela, te konstatovao da je vidljivo da im je tokom prethodne dve decenije nedostajala podrška Kosova.

“Ovi građani su odlučni da ostanu na strani gde će trudom i znojem obezbediti život i prosperitet sebi i svojoj deci. Bez sumnje ćemo biti uz njih i za njih”, obećao je Svečlja.

Tvrdi da je, kao i uvek, svuda gde je sreo pripadnike Kosovske policije, video “posvećenost i disciplinu bez premca koja garantuje red, zakon i bezbednost za sve”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.