Svečlja: Napadači na novinara Valjona Sulju identifikovani, biće privedeni pravdi

Kosovski ministar unutrašnji poslova, Dželjalj Svečlja, izjavio je da su napadači na novinara Valjona Sulju identifikovani, te da će biti privedeni pred lice pravde.
Image

Dželjalj Svečlja je na Fejsbuku naveo da je “napad na bilo koga teško krivično delo i postaje neprihvatljiviji kada je usmeren novinara”, čiji rad i slobodu izražavanja, dodao je, garantuje kosovsko zakonodavstvo, i ne samo ono.

“Kao građanin i kao ministar unutrašnjih poslova, zabrinut sam zbog sinoćnjeg napada na novinara Valjona Sulju. Kao društvo i kao deo institucija, posvećeni smo državi u kojoj preovladava demokratija i gde različito mišljenje nije suočeno ni sa kakvim oblikom napada”, naveo je Svečlja.

Dodaje da su, nakon intenzivne istrage Kosovske policije, napadači na novinara identifikovani i da će vrlo brzo biti privedeni pravdi.

“Bezbednosne institucije će nastaviti svoju posvećenost garantovanju i poštovanju prava svakog građanina, koja su neprikosnovena i neosporna”, napisao je Svečlja.

Novinara Valjona Sulju, noćas u Prištini napale su tri osobe, javila je kablovska televizija Kanal 10.

Po toj televiziji, Sulja ima teške povrede glave zbog čega je u Kliničko-bolničkom univerzitetskom centru Kosova.

On je za Kanal 10 rekao da je njegovo stanje stabilno.

Kada je napadnut, novinar Valon Sulja bio je u društvu novinara Ilira Mirene i direktora TV Kanal 7, Ljeonarda Kerčukija, gde je gostovao neposredno pre napada.

Sulja je poznat po vrlo kritičkom odosu prema aktuelnoj vlasti na Kosovu.

Ovo je drugi fizički napad na tog novinara koji je ranije bio dopisnik RTK iz Beograda.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.