„Građani da ne budu taoci političkih interesa i kriminalnih grupa, već da iskoriste pogodnosti koje im se pružaju“

Povodom stupanja na snagu novih mera koje se tiču preregistracije vozila, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja apelovao je na stanovništvo da učestvuje u procesu tako ...
Image

„Pozivam građane da ne budu taoci političkih interesa i kriminalnih grupa, već da iskoriste pogodnosti i u svim centrima za registraciju vozila, bez obzira na prebivalište i mesto stanovanja, zamene svoje tablice i tako uspešno završe proces koji direktno doprinosi javnoj bezbednosti i bezbednosti u saobraćaju“, naveo je Svećlja u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Pripadnici Kosovske policije od danas pa do 21. novembra izdavaće opomene vlasnicima vozila sa „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA registarskim oznakama.

Od 21. novembra do 21. januara sledeće godine, vozači koji nisu zamenili srpske registarske tablice za „RKS“ oznake biće kažnjavani sa po 150 evra.

Nakon 31. marta više neće postojati olakšice pri procesu preregistracije vozila.

Od 21. aprila sledeće godine neće biti moguće koristiti vozila sa oznakama gradova na Kosovu i Metohiji koje izdaje MUP Srbije, navodi se u odluci prištinske vlade.

Kosovska policija uručila je noćas prvu opomenu vozaču koji registarske tablice na svom vozilu izdate od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nije zamenio za „RKS“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.