Svečlja: Nećemo tolerisati bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom

Duboko sam zabrinut zbog incidenta u Leposaviću, saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, nakon pucnjave kod Bistričkog mosta u kojoj je povređen ...
Image

“Dve osobe su vozilom pokušale da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil Kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost. Službenici KP su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju”, naveo je Svečlja u objavi na Tviteru.

Dodao je da je istraga u toku, te da je u ovaj slučaj aktivno uključen i Policijski inspektorat.

Poručuje da je zaštita građana i organa za sprovođenje zakona glavni prioritet ministarstva na čijem je čelu.

“Želim da budem jasan: bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan”, podvukao je Svečlja.Deeply concerned about the recent incident in Leposaviq.Two persons with a vehicle,attempt to evade a police checkpoint.They hit KP car intentionally and put the lives of police officers in danger. KP officers were forced to fire at vehicle's direction to neutralize situation.1/2— Xhelal Sveçla (@XSvecla) January 23, 2023

Pripadnici specijalne jedinice Кosovske policije pucali su danas kod punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić, na jedno vozilo u kom su se nalazile dve osobe i tom prilikom je ranjen M. D, prethodno je saopštio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Kosovska policija potom je saopštila da je na kontrolnom punktu pokušala da zaustavi vozilo koje je udarilo njihovo vozilo, te da su policajci pucali jer im je na taj način bio ugrožen život.

U reakciji Srpske liste se navodi da je “rafalna paljba Кurtijevih specijalaca na Srbe kod punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen M. D. kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na ovamo”.

Muškarac ranjen kod Bistričkog mosta nije životno ugrožen

Srpska lista: Rafalna paljba kod Bistrice – kap koja je prelila čašu

KP: Na vozilo kod Bistričkog mosta je pucano, jer su bili ugroženi životi policajaca

Petković: Specijalci pucali na vozilo kod Bistričkog mosta, ranjen muškarac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.