Svećlja o skupu na Jarinju: Epizoda srpsko-ruskog hibridnog rata protiv Kosova

Skup desničarskih organizacija iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji je pod nazivom "Nikad granica, Kosmet je Srbija" održan danas u blizini prelaza Jarinje, kosovski ministar ...
Image

Svećlja je na svom Facebook nalogu naveo da su “isti akteri koje su koristili i beogradski i moskovski režim, a koje je predstavljao Damjan Knežević (saradnik zloglasne ruske paravojne organizacije 'Vagner'), učeni da provale ovaj granični prelaz”.

„Poslednjih dana na teritoriju Kosova ušli su i još uvek su tu i drugi akteri Srbije i Rusije, jedinih zemalja koje su nakon Drugog svetskog rata rasplamsale ratove u Evropi. Maskirani i naoružani ljudi na ulicama, uz podršku ruskog špijunskog centra koji se nalazi u Nišu, pokušavaju da potkopaju naš suverenitet uz agresivne provokacije, kako bi skrenuli pažnju sa agresije u Ukrajini, gde Putin gubi rat“, dodao je Svećlja.

Poručio je da će kosovske inistitucije “nastaviti da razotkrivaju rusko-srpske namere, insistirajući da ni na koji način ne podlegnu velikoj obmani koju Srbija i Rusija pokušavaju da učine”.

Svećlja je naglasio da je “Kosovska policija sposobna i ima sve potrebne kapacitete kako bi se izborila sa ovim kriminalnim strukturama”.

Dodao je da je njegov “jedini cilj da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve građane bez obzira na etničku pripadnost”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.