Svećlja o uhapšenom bivšem pripadniku KP-a: Optužen za napad na prostorije CIK-a, građani da ne budu deo „organizovanih kriminalnih grupa“

Postavljanje barikada i privođenje nekadašnjeg pripadnika Kosovske policije D.P. na Jarinju upravo je potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja. Navodi i da se ...
Image

„Prema sumnjama Kosovske policije, privedeni je organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a na severu zemlje, u kom slučaju su napadnuti službenici CIK-a i policajci“ – naveo je Svećlja, dodajući da je D.P. „optužen“ za „terorističke akte“ i „napad na ustavni poredak“.

On dalje navodi da su „eksremističke gurpe“ u cilju „sprečavanja sprovođenja pravde“ organizovale blokadu puteva i postavljanje barikada, kako navodi – u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Građane srpske nacionalnosti je pozvao da „ne postanu deo organizovanih kriminalnih grupa na severu“.

„Pozivam sve građane da očuvaju mir, a posebno naše građane srpske nacionalnosti, da ne postanu deo organizovanih kriminalnih grupa na severu. Ništa ne može sprečiti institucije Republike Kosovo da obezbede bezbednost građanima bez razlike i da sve prekršioce zakona privedu pravdi“ – naveo je on. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.