09:00 | 09.06.2022 Izvor: Gazeta Express, KoSSev

Svečlja: Oni koji su napali policiju na severu biće identifikovani vrlo brzoKosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjal Svečlja (Xhelal Sveçla), kaže da su svi krijumčarski putevi na severu zatvoreni. Načelnik kosovskog MUP-a govorio je i o napadima na policajce na severu, za koje kaže da će uskoro uslediti hapšenja.

sveclja-oni-koji-su-napali-policiju-na-severu-bice-identifikovani-vrlo-brzo

Kontakt Plus radio

„Ovi ciljani napadi su propali i verujem da će vrlo brzo profesionalci Kosovske policije doći do konkretnih rezultata, ne samo u identifikaciji, već i u preduzimanju mera, hapšenju i suđenju“, rekao je Svečlja u emisiji na KTV.

Prema njegovim rečima, imaju informacije o tome kako su se na severu dogodili napadi.

„Napadi su se desili kalašnjikovima, smrtonosnim ručnim bombama, a dešavali su se i eksplozivima lakše prirode koji se uglavnom koriste za izazivanje panike, ali ne i za ozbiljne povrede ili čak ubistvo“, kazao je on.

Svečlja je naglasio da je u tom delu Kosova šverc skoro završen.

„Svi prohodni robni pravci su već blokirani. Ne samo da su ti putevi razbijeni, već imamo i pripadnike Kosovske policije koji su na straži 24 sata. Kažem da su šanse za šverc na severu Kosova toliko svedene na minimum, da sada ta granica liči na normalnu granicu između dve različite zemlje“, tvrdi Svečlja.

KoSSev
Tagovi: NapadSever KosovaDželjalj SvećljaKriminal

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije